S T E E L   D A R T S   -   D U B N I C A   N A D   V Á H O M

DCA SS Cup 2012/13

DCA Sportclub Steel Cup 2012/13 - 8.ročník ligy jednotlivcov

DCA Sportclub Steel Cup 2012/13 - konečné poradie

VIII. ročníka 2012/13 sa zúčastnilo spolu 35 šípkarov (nárast o 7 hráčov). Do finále postúpilo 8 najlepších a záverečný turnaj určil konečné poradie.

V skupine A si bezchybným výkonom zabezpečil Branislav Blaško. O postup v závere takmer prišiel Ľuboš Lutišan ako nasadená jednotka turnaja. Pomohol mu lepší vzájomný zápas s Ondrejom Habánkom. V skupine B si postupové pozície ustrážili lídri Zepelinu Martin Červeňan a František Vranka. Víťazi skupín potom prešli cez svojich semifinálových súperov rovnakým výsledkom 3:1. Dovtedy suverénny Branislav Blaško si víťaznú trofej zabezpečil až vo finálovom rozhodujúcom 7. legu. Finále sa končí výsledkom 4:3 a obhajca prvenstva Martin Červeňan sa tak musí upsokojiť so striebrom. Odmenu za výborné výkony počas celej sezóny si v podobe bronzu odniesol po víťazstve 3:2 Ľuboš Lutišan, jeho súper František Vranka zostal tak ako pred rokom opäť bez medaily.

KONEČNÉ PORADIE SÚŤAŽE PO FINÁLOVOM TURNAJI:

1. Branislav Blaško (Šakali)
2. Martin Červeňan (Zepelin)
3. Ľuboš Lutišan (SC Indians)
4. František Vranka (Zepelin)
5. Ondrej Habánek (Krídla Severu)
6. Karol Kubáň (Šakali)
7. Róbert Žilka (Krídla Severu)
8. Ján Karas (Šakali)

Výsledky turnaja Top 8 - 28.04.2013

Poradie na ďalších miestach na základe poradia po 8 tunajoch.

Konečné poradie po 8 turnajoch - po 21.04.

DCA Sportclub Steel Cup 2012/13 - turnaje 1-8

Turnaj 8 - 21.04.2013 - 14 hráčov

Takmer o mesiac si finále zopakovali František Vranka (Zepelin) a Ľuboš Lutišan (SC Indians) a znova sa končilo výsledkom 4:1. F.Vranka odohral druhý víťazný turnaj bez zaváhania a prebojoval sa tak v závere seriálu do finálového turnaja Top 8. Tretiu priečku si vybojovali pri účasti 14 hráčov Martin Červeňan (Zepelin) a Ondrej Habánek (Krídla Severu). Z priameho súboja o 8. postupové miesto vyšiel lepšie R.Žilka, na finále tak nedosiahol R.Meliš. Finálovy Top 8 turnaj má nasledujúce zloženie - najlepších 8 hráčov sezóny sa stretne v 2 základných skupinách: skupina A - Ľ.Lutišan, O.Habánek, B.Blaško, R.Žilka / skupina B - M.Červeňan, F.Vranka, J.Karas, K.Kubáň.

Výsledky turnaja č. 8 - APR 2O13                                                 Priebežné poradie

Turnaj 7 - 24.03.2013 - 19 hráčov

František Vranka (Zepelin) sa konečne dočkal tohtoročného turnajového víťazstva. Síce prehral hneď v druhom zápase s M.Červeňanom, ale potom si najlepšie poradil so zvyškom 19-členného štartového poľa. Finálový súper Ľuboš Lutišan (SC Indians) dokazuje stále výbornú formu. Finále sa skončilo výsledkom 4:1. Na bronz dosiahli Filip Kováč (Zepelin) a Branislav Blaško (Šakali). F.Vranka sa víťazstvom priblížil k účasti na finálovom turnaji. O turnaje jednotlivcov je stále záujem, čo dokazuje tohtoročná najvyššia účasť.

Výsledky turnaja č. 7 - MAR 2O13                                                 Priebežné poradie

Turnaj 6 - 24.02.2013 - 16 hráčov

Ľuboš Lutišan (SC Indian) ma očividne februára rád. Po minulorčnom februárovom triumfe sa mu tento rok opäť podarilo vyhraž v tomto mesiaci. Turnajom prešiel bez zaváhania a jeho finálový súper Karol Kubáň (Šakali) utŕžil vo finále zdrvujúcu prehru 4:0. Tretie miesto si podelili Branislav Blaško (Šakali) a Michal Vraník (Bažanti). Zaujímavsľou je, že zo 16 účastníkov turnaja bolo až 14 hráčov z Dubnice nad Váhom. Kedysi tvorili štartové pole skôr cezpoľní šípkari.   

Výsledky turnaja č. 6 - FEB 2O13                                                   Priebežné poradie

Turnaj 5 - 27.01.2013 - 15 hráčov

Martin Červeňan je späť! Obhajcovi prvenstva prisúdil žreb v prvom kole Ľ.Lutišana a ten mohol poľahky zvíťazit, keby mu šlo zatváranie. Postúpil však Martin Červeňan (Zepelin) a pokračoval turnajom už bez zaváhania. Vo finále ho čakal opäť Ľuboš Lutišan (SC Indians) avšak priebeh bol už pomerne jednoznačný a finále skončilo výsledkom 4:1. Na bronzovú priečku ddosiahli Michal Vraník (Bažanti) a Ondrej Habánek (Krídla Severu). Dobre si počínal nováčik Róbert Veselovský, ktorý skončil na 5.-8. mieste. Zvýšil sa opäť počet účastníkov na 15, najmä zásluhou 5 hráčov z Krídiel Severu. 

Výsledky turnaja č. 5 - JAN 2O13                                                   Priebežné poradie

Turnaj 4 - 30.12.2012 - 10 hráčov

Po silno obsadenom štefanskom turnaji si prišlo zmerať sily len 10 hráčov, najmä z domácich tímov Šakali, SC Indians a Krídla Severu. Po 2 mesiacoch sa prezentoval aj obahjca titulu M.Červeňan, avšak ešte zďaleka nie v optimálnej forme. Tú preukázal víťaz Branislav Blaško (Šakali), ktorý stratil v turnaji len 1 leg a zaslúžene vyhral. Porazeným finalistom sa stal Ondrej Habánek (Krídla Severu) prebíjajúci sa do play-off z Béčka. Ich finálový súboj sa skončil jednoznačne 4:0. Porazení semifinalisti Ján Karas (Šakali) a Róbert Žilka (Krídla Severu) si zahrali mimosúťažne aj zápas o 3. miesto, v ktorom J.Karas zvíťazil 3:1.

Výsledky turnaja č. 4 - DEC 2O12                                                   Priebežné poradie

Turnaj 3 - 25.11.2012 - 11 hráčov

Tretí turnaj sezóny sa stal opäť korisťou hráča z majstrovského tímu Šakali. Tentokrát si víťazný pohár odniesol ich kapitán Ján Karas, naposledy sa mu to podarilo v januári 2006. Veľké prekvapenie turnaja Dalibor Mičko (Krídla Severu) mu nestačil vo finále a tak bol konečný výsledok 4:1. Tretie miesto obsadili Róbert Žilka (Krídla Severu) a Ivan Radimák (Zepelin). Turnaj absolvovalo len 11 hráčov, z toho 5 z tímu Krídla Severu.

Výsledky turnaja č. 3 - NOV 2O12                                                   Priebežné poradie

Turnaj 2 - 28.10.2012 - 17 hráčov

Bolo zaujímavé sledovať, kto sa stane víťazom druhého turnaja v sezóne pri neúčasti M.Červeňana. So súpermi si napokon najlepšie poradil Róbert Meliš (Šakali). Jeho finálovým súperom bol Ondrej Habánek (Krídla Severu). Ten síce na ceste do finále vyradil F.Vranku a P.Rarika, avšak na skúsenejšieho R.Meliša nestačil a tak sa záverečný súboj skončil pomerom 4:2. Na treťom mieste sa umiestnili Ľuboš Lutišan (SC Indians) a Peter Rarik (Global Extra). Na turnaji sa zúčastnilo 17 hráčov, zastúpenie nemali JT Valmont a Pegas.

Výsledky turnaja č. 2 - OKT 2O12                                                   Priebežné poradie

Turnaj 1 - 23.09.2012 - 15 hráčov

Úvodnom turnaj sezóny vyhral suverénne Martin Červeňan (Zepelin). V celom turnaji stratil len 3 legy, z toho dva vo finále v ktorom zdolal Ľuboša Lutišana (SC Indians) výsledkom 4:2.  Bronzovú priečku získali hráči z Beluše Peter Rarik a Jozef Kvasnička (obaja Global Extra). Na turnaji sa zúčastnilo 15 hráčov z tímov Zepelin, Global Extra, Krídla Severu, SC Indians a Bažanti.

Výsledky turnaja č. 1 - SEP 2O12

 

Pravidlá súťaže

Pravidlá DCA SS Cup 2012/13

Historickí víťazi turnajov

Víťazi DCA SS Cup od r. 2000